Οι Έλληνες, ως φημισμένοι καλοφαγάδες, συνήθως τρώμε συγκεκριμένα είδη θαλασσινών την Καθαρή Δευτέρα. Σας δείχνουμε μερικά tips για τα καλαμαράκια πως να τα φτιάξετε αύριο!!
Όταν θέλετε να τα τηγανίσετε, στο καθάρισμα, πρέπει να φροντίσετε να βγάλετε τα μάτια, γιατί στο τηγάνισμα σκάνε και πετάγεται καυτό λάδι. Αν δεν τα βγάλετε, σκεπάστε στην αρχή που θα τα ρίξετε στο λάδι μέχρι να σταματήσει το σκάσιμο.
Εάν θέλετε να είναι τραγανιστά, όχι ξεροψημένα, βάλτε στο αλεύρι του αλευρώματος 2-3 κουταλιές κορν φλάουρ.
Πριν τα αλευρώσετε να είναι καλά στραγγισμένα για να μην λασπώσει το αλεύρι.
Όταν τα αλευρώσετε, να τα τινάξετε καλά με ένα σουρωτήρι, για να κρατήσουν τη λιγότερη δυνατή ποσότητα αλευριού.
Το λάδι στο τηγάνι πρέπει να έχει κάψει πολύ καλά.
Τα καλαμαράκια στο τηγάνι πρέπει να είναι αραιά για να μπορούν να τηγανιστούν ταυτόχρονα από όλες τις μεριές.
Εάν κάνετε όλα τα παραπάνω δεν θέλουν, με τίποτα, πάνω από 2 λεπτά τηγάνισμα γιατί με περισσότερο χρόνο σκληραίνουν.
Τα ψητά καλαμάρια δεν θέλουν ψήσιμο πάνω από 2 λεπτά από την κάθε πλευρά γιατί και αυτά σκληραίνουν.
Εάν τα μαγειρευτά καλαμαράκια σας ξεφύγουν στο χρόνο, ξαναμαλακώνουν αν τα μαγειρέψετε 35-40 λεπτά.
Αν σας άρεσε αυτό το άρθρο....μοιραστείτε το
Για περισσότερο Κάνε Το Μόνος - DIY κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Twitter για να μαθαίνετε όλα τα νέα .
ΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ DO IT YOURSELF
ΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ DO IT YOURSELF