Όλοι μας πετάμε τα τσόφλια των αυγών, μόλις όμως ανακαλύψαμε κάτι το οποίο έπρεπε να μοιραστούμε μαζί σας! Τόσο καιρό κάναμε ένα μεγάλο λάθος!
Γνωρίζατε ότι το τσόφλι των αυγών αποτελείται από 90% καθαρό ασβέστιο, το οποίο -χημικά- είναι σχεδόν πανομοιότυπο με το ασβέστιο που σχηματίζει τα δόντια και τα οστά μας; Επίσης είναι πλούσια πηγή σιδήρου, μαγνησίου, φωσφόρου, ψευδαργύρου, φθορίου, χαλκού, μολυβδαινίου και χρωμίου!
Ως αποτέλεσμα ενδυναμώνει τα οστά, βοηθάει τον νωτιαίο μυελό να παράγει περισσότερα και πιο υγιή αιμοπετάλια, αποτρέπει την εμφάνιση οστεοπόρωσης ενώ καταπολεμά τα υψηλά επίπεδα χοληστερόλης και κατεβάζει την πίεση.
Εδώ είναι πώς να κάνετε σκόνη κελύφους αυγών
Απλά συλλέγετε τα οργανικά κέλυφα των αυγών, στη συνέχεια, τα βράζουμε σε νερό για περίπου πέντε λεπτά για να αφαιρέσετε τα βακτήρια. Βεβαιωθείτε ότι τα κελύφη είναι πλήρως βυθισμένα.
Εν τω μεταξύ, θερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Μόλις βράσουν τα τοποθετούμε σε ένα φύλλο μπισκότων και τα ψήνουμε για περίπου 15 λεπτά ή μέχρι να γίνουν πολύ τραγανά. Ενώ αυτά στο ψήσιμο εξαφανίζουν πλήρως ότι τα βακτήρια έχουν εξαλειφθεί όσο το δυνατόν καλύτερα, (πολλοί επιλέγουν να παραλείψετε αυτό το βήμα)
Τέλος, τα βγάζουμε από το φούρνο, στη συνέχεια τρίψτε τα σε ένα μύλο του καφέ ή άλλη προτιμώμενη μέθοδος τα αλέθουμε λίγα λεπτά σε μια μορφή που μοιάζει με πούδρα.
Στη συνέχεια προσθέστε 3 λίτρα νερό και αφήστε το στο ψυγείο για περίπου μια εβδομάδα, προκειμένου η σκόνη να διαλυθεί στο νερό. Αν θέλετε λίγη περισσότερη γεύση, μπορείτε να συμπληρώσετε με το χυμό ενός λεμονιού και πίνετε 2-3 ποτήρια από το ρόφημα, καθημερινά.
Τέλος, αν προσθέσετε τη σκόνη 5 αυγών και το χυμό του ενός λεμονιού σε ένα λίτρο ρακί, τα ποτό που θα προκύψει ενεργοποιεί την καλύτερη λειτουργία του θυρεοειδούς, ενώ η σκόνη από τα τσόφλια με ζεστό γάλα είναι βάλσαμο κατά του έλκους και βοηθάει στην πέψη!