Κάνε Το Μόνος - DIY: Κατασκευές στο σπίτι: οικονομικά & όμορφα

Τετάρτη 26 Αυγούστου 2015

Κατασκευές στο σπίτι: οικονομικά & όμορφα


Όσα θέματα κι αν κάνουμε για κατασκευές στο σπίτι, δε θα είναι αρκετά! Οι ιδέες συνεχώς πληθαίνουν και οι ανάγκες συνεχώς αυξάνονται!

Μπορείς να χρησιμοποιήσεις οποιοδήποτε χαρτί γι’ αυτή τη κατασκευή. Το γάζωμα στις 2 πλευρές κάθε λωρίδας γίνεται για αισθητικούς λόγους -ώστε να μοιάζουν με λωρίδες δέρματος-, μπορείς να το παραλείψεις. Με τον ίδιο τρόπο μπορείς να ντύσεις ένα 
παλιό κουτί, αντί να το δημιουργήσεις από το μηδέν. Αντί για χαρτί μπορούν να χρησιμοποιηθούν και κομμάτια υφάσματος (σ’ αυτή τη περίπτωση, το γάζωμα είναι απαραίτητο).

Τα κύρια υλικά μας...
σήμερα: Χαρτί, σχοινί και σύρμα.


Σπας το κεφάλι σου να διαλέξεις θέμα για τους πίνακές σου. «Τι ταιριάζει, τι μ’ εκφράζει, που θα το βρω και πόσο θα κοστίσει;» είναι μερικές από τις standard ανησυχίες! Το αρχικό σου γράμμα θα σε βγάλει από τη δύσκολη θέση και τα διλήμματα. 
Χρειάζεσαι μόνο ένα χαρτί περιτυλίγματος (ή ύφασμα) με επαναλαμβανόμενα μοτίβα και το εκτυπωμένο και κομμένο μονόγραμμα που θα κολλήσεις πάνω στο φόντο του! 


Μάθε τέχνη κι άσ’ τηνε… αν ξέρεις να πλέκεις με βελονάκι, ξέρεις να φτιάχνεις κι αυτό το “vintage” χαλάκι!
Χρησιμοποίησε τα χέρια σου για βελονάκι και ένα σχοινί πολλών μέτρων για κλωστή.
Ο όγκος του σχεδίου εξαρτάται από το πάχος του σχοινιού.
Την ιδέα μπορείς να την επεκτείνεις σε διάφορα αντικείμενα από σχοινί ή σπάγκο, όπως: καλάθια, σουπλά/σουβέρ, ντύσιμο για πλαστικά έπιπλα κήπου κ.α.
Για extra soft αίσθηση, το σχοινί σου μπορεί να είναι βαμβακερό. Αν είναι δύσκολο να το προμηθευτείς, να ‘ναι καλά οι fleece κουβέρτες τις IKEA που θα κοπούν και θα ραφτούν σε ένα “ατέρμονο” σχοινί.


Μερικά καταστήματα ειδών σπιτιού έχουν αποθρασυνθεί τελείως! Ένα μεγάλο καλάθι απλύτων, μπορεί να στο πουλήσουν όσο θα σου κόστιζε η πρώτη δόση πλυντηρίου! 
Κι αν σκεφτείς πόσο απλό και οικονομικό είναι να φτιάξεις ένα στις διαστάσεις που σε βολεύουν… 
Εάν σας άρεσε αυτό το άρθρο μην ξεχνάτε να κάνετε μια κοινοποίηση....μοιραστείτε το!
Για περισσότερο Κάνε Το Μόνος - DIY κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Twitter για να μαθαίνετε όλα τα νέα .