Κάνε Το Μόνος - DIY: Φυσικά αέρια: Σπιτικές συμβουλές για να μην υποφέρετε πια

Κυριακή 23 Αυγούστου 2015

Φυσικά αέρια: Σπιτικές συμβουλές για να μην υποφέρετε πια


Είναι μια άκρως άβολη κατάσταση που πολλές φορές έχουμε αντιμετωπίσει. Το πρόβλημα των αερίων είναι πολύ συχνό, η αμηχανία είναι μεγάλη αλλά ευτυχώς πλέον υπάρχει αντιμετώπιση μέσα από απλές αλλαγές στη διατροφή.

Το τζίντζερ, η μέντα, η κανέλα μπορεί να κάνουν περισσότερα από το να προσθέτουν γεύση στο φαγητό. Αυτές είναι μερικές μόνο από τις φυσικές θεραπείες για την άμεση ανακούφιση από φυσικά αέρια, ενώ οι πιθανότητες αυξάνονται να βρίσκονται ήδη στην κουζίνα σας.

Βότανα για την ανακούφιση αερίων

Μια σειρά από βότανα μπορεί να βοηθήσουν στο πρόβλημα αυτό και συνεπώς στην πρόληψη φουσκώματος, σύμφωνα με τη διαιτολόγο Angela Lemond με έδρα το Τέξας.

Ένα από τα βότανα που φαίνεται κατάλληλο είναι το τζίντζερ, το αντικείμενο μιας μελέτης που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό European Journal of Gastroenterology & Hepatology το 2008. Η επιτροπή διαπίστωσε ότι η πιπερόριζα επιταχύνει την πέψη, το οποίο είναι σημαντικό, διότι αν το στομάχι αδειάζει γρηγορότερα, τα αέρια μπορεί να κινηθούν πιο γρήγορα στο λεπτό έντερο για να ανακουφίσουν τον πόνο και το φούσκωμα.

Άλλα βότανα
Χαμομήλι
Άνηθος
Μάραθος
Κύμινο
Κανέλα
Σκόρδο
Μοσχοκάρυδο
Ρίγανη
Μαϊντανός
Μέντα
Δυόσμος
Πυραλίς

Προβιοτικά για αέρια και φούσκωμα


Τα προβιοτικά μπορεί επίσης να βοηθήσουν στην ενίσχυση της πέψης και τη μείωση των υπερβολικών αερίων. Τα προβιοτικά είναι ζωντανοί μικροοργανισμοί, ως επί το πλείστον "καλά" βακτήρια, παρόμοια με τα βακτηρίδια που βρίσκονται στο ανθρώπινο έντερο. 
Είναι διαθέσιμα ως συμπληρώματα διατροφής, αλλά η Lemond λέει ότι πολλά τρόφιμα έχουν επίσης φυσικά προβιοτικά, συμπεριλαμβανομένων:

Γιαούρτι
Κεφίρ
Ξυνολάχανο
Βουτυρόγαλα

Έρευνα που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Journal of Clinical Gastroenterology το 2011 διαπίστωσε ότι τα acidophilus προβιοτικά μείωσαν το φούσκωμα μεταξύ των 60 συμμετεχόντων με ορισμένες λειτουργικές διαταραχές του εντέρου κατά τη διάρκεια των 8 εβδομάδων.

Η σύνδεση μεταξύ του αερίου, του άγχους και των προβιοτικών

Τα φυσικά αέρια μπορεί να επιδεινωθούν από το στρες. Πράγματι, οι άνθρωποι που έχουν την τάση να είναι νευρικοί μπορεί να εμφανίσουν φυσικά αέρια, διάρροια ή δυσκοιλιότητα. Όταν οι διαιτητικές αλλαγές δεν είναι αποτελεσματικές, άλλες θεραπείες, όπως η θεραπεία χαλάρωσης, μπορεί να βοηθήσουν.

Πιο συγκεκριμένα, ερευνητές από το UCLA πρόσφατα έχουν συντάξει ακόμα πιο άμεση σύνδεση μεταξύ του στομάχου, του εγκεφάλου και των προβιοτικών. Οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι τα βακτήρια στα τρόφιμα μπορούν να επηρεάσουν τη λειτουργία του εγκεφάλου στον άνθρωπο, σύμφωνα με μια μελέτη του 2013 που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Gastroenterology.


Το άγχος της ζωής μπορεί να προκαλέσει σπασμούς του παχέος εντέρου και κοιλιακή δυσφορία, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της αναθεώρησης του 2008, έρευνα που δημοσιεύεται στο περιοδικό Evidenced-BasedComplementary and AlternativeMedicine. Οι ερευνητές παρατήρησαν επίσης ότι η προοδευτική μυϊκή χαλάρωση, ο διαλογισμός, η γιόγκα ή αλλαγές στις καθημερινές αγχωτικές καταστάσεις μπορεί να βοηθήσουν στη μείωση του στρες και να έχουν θετική επίδραση στην υγεία του πεπτικού συστήματος.

«Περιστασιακά υπερβολικά αέρια είναι φυσιολογικά» σημειώνει η Lemond. Ωστόσο, όταν η ενοχλητική αυτή κατάσταση εξακολουθεί να αποτελεί πρόβλημα παρά το γεγονός ότι προχωρήσατε σε διαιτητικές προσαρμογές, είναι μια καλή ιδέα να επισκεφτείτε τον γιατρό σας.
το!
Για περισσότερο Κάνε Το Μόνος - DIY κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Twitter για να μαθαίνετε όλα τα νέα .