Δεν είναι προτιμότερο να αξιοποιούμε φυσικά προϊόντα τα οποία ουσιαστικά έχουν μηδενική χρηματική αξία, από το να αγοράζουμε πανάκριβα προϊόντα τα οποία, ενδεχομένως, δεν έχουν το σωστό αποτέλεσμα;
Τα συνηθισμένα προϊόντα που πωλούντα στα ράφια, δεν ανταποκρίνονται όλα, πραγματικά, σε αυτό που διαφημίζουν, για τον απλούστατο λόγο ότι ο οργανισμός μεταβολίζει το προϊόν, όπως ό,τι άλλο τρώμε. Έτσι, είναι απλά μία ακόμα πρωτεΐνη, η οποία δεν προσφέρει αυτά για τα οποία πωλείται.
Για να ενισχύσουμε το κολλαγόνο πρέπει να δώσουμε τροφή στους ινοβλάστες οπότε θα σχηματιστεί η παραγωγή υαλουρονικού.
Μπορούμε, λοιπόν, να προσφέρουμε εμείς την τροφή στους ινοβλάστες μας.
Παραγγέλνουμε από τον χασάπη μας καθαρισμένα μοσχαρίσια κόκκαλα από τον χασάπη, με το μεδούλι, ενδεχομένως κομμένα σε κομμάτια.
- Τα βάζουμε σε μία κατσαρόλα και τα σκεπάζουμε με νερό.
- Ρίχνουμε μία κουταλιά του γλυκού αλάτι.
- Τα αφήνουμε για 8 ώρες να σιγοβράσουν.
- Συμπληρώνουμε με νερό όταν χρειάζεται.
- Μετά, στραγγίζουμε και κρατάμε τον ζωμό.
- Όταν κρυώσει τοποθετούμε τον ζωμό στο ψυγείο.
- Πίνουμε ένα ποτήρι καθημερινά.
Επιπλέον μπορούμε να αξιοποιήσουμε τσόφλια αυγών τα οποία περιέχουν 95% ασβέστιο και άλλα συστατικά που χρειάζεται ο οργανισμός.
- Σπάμε τα αυγά.
- Τα αδειάζουμε από τον κρόκο και το ασπράδι. Δεν πετάμε την μεμβράνη.
- Τα γυρίζουμε ανάποδα να στραγγίξουν ως το βράδυ.
- Τα βράζουμε για απολύμανση δέκα λεπτά.
- Τα αφήνουμε να στεγνώσουν καλά.
- Την άλλη μέρα τα βάζουμε στο φούρνο για δέκα λεπτά.
- Παίρνουμε τα τσόφλια και τα θρυματίζουμε στο μούλτι τόσο ώστε να γίνουν πούδρα.
Βάζουμε μισό ποτήρι ζωμό με λίγο λεμόνι και μία κουταλιά του γλυκού πούδρας-τσόφλια.
Είναι σημαντική η προσφορά του μείγματος κυρίως για εγγύους και θηλάζουσες μητέρες, αλλά και για όσους έχουν προβλήματα οστεοαρθρίτιδας, αρθρίτιδας κλπ