Κάνε Το Μόνος - DIY: Φθινοπωρινός κήπος

Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2015

Φθινοπωρινός κήπος

Εκτός από τις προετοιμασίες για έναν ολάνθιστο ανοιξιάτικο κήπο την επόμενη χρονιά με το φύτεμα βολβών, τον εμποτισμό - συμπλήρωμα του χώματος όπου χρειάζεται, κλαδέματα, καθαρίσματα κλπ. το φθινόπωρο, που στην αρχή του ο καιρός είναι ακόμη καλός ώστε να μας επιτρέπει την παραμονή σε εξωτερικούς χώρους, είναι η εποχή που ακόμη κι αν δεν έχετε προνοήσει ώστε τώρα να ανθίζουν στον κήπο ή το μπαλκόνι χρυσάνθεμα,κυκλάμινα, φθινοπωρινοί πανσέδες,


θα βρείτε σταφυτώρια μικρά και μεγαλύτερα ήδη έτοιμα ανθισμένα εποχιακά φυτά, που θα δημιουργήσουν μια πραγματικά πολύχρωμη ατμόσφαιρα. 


Συνδυάστε τα με κάποια κωνοφόρα, παχύφυτα, κισσούς σε διάφορες αποχρώσεις κλπ. που μένουν καταπράσινα ολόκληρο τον χρόνο και φυτέψτε τόσο απευθείας στο έδαφος όσο και σε κάθε μορφής γλάστρες-δοχεία επιδαπέδια ή και κρεμαστά.


Κυκλάμινα και πανσέδες θα αντέξουν σε κάποια φωτεινά σημεία και στο εσωτερικό του σπιτιού και μαζί με κάποια μυρωδικά όπως χειμερινός βασιλικός, δυόσμος, που επίσης είναι η κατάλληλη εποχή για να φυτέψετε μερικά κλαράκια τους και να τα τοποθετήσετε σε γλαστράκια κοντά σε κάποια παράθυρο με φως, θα σας προσφέρουν ολόκληρο τον χειμώνα το άρωμα και την ομορφιά τους.
 

 

 

 

 

 

 



 

 

Εάν σας άρεσε αυτό το άρθρο μην ξεχνάτε να κάνετε μια κοινοποίηση....μοιραστείτε το!
Για περισσότερο Κάνε Το Μόνος - DIY κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Twitter για να μαθαίνετε όλα τα νέα .