Το γάλα αμυγδάλου είναι ιδανικό για άτομα που δεν πίνουν το γάλα αγελάδας και είναι πολύ ήπιο για το στομάχι, καθώς δεν περιέχει λακτόζη. Δεν περιέχει καθόλου κορεσμένα λιπαρά, χοληστερίνη και χωνεύεται εύκολα.
Το γάλα αμυγδάλου, έχει υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη Ε, μαγνήσιο και κάλιο. Είναι επίσης καλή πηγή φλαβονοειδών.
Ενώ μπορείτε να αγοράσετε τα υποκατάστατα γάλακτος σε σχεδόν οποιοδήποτε κατάστημα τροφίμων, προτιμήστε να κάνετε το δικό σας. Το τελικό αποτέλεσμα θα σας ενθουσιάσει.
Συστατικά
1 φλιτζάνι ωμά αμύγδαλα
3 φλιτζάνια φιλτραρισμένο νερό
¼ κουταλάκι του γλυκού λάδι καρύδας
¼ κουταλάκι του γλυκού καθαρό εκχύλισμα βανίλιας
Εξοπλισμός
Blender
σουρωτήρι
Εκτέλεση:
Τοποθετήστε τα ωμά αμύγδαλα σε ένα μικρό μπολ και καλύψτε τα με φιλτραρισμένο νερό. Αφήστε τα αμύγδαλα να μουλιάσουν για τουλάχιστον 6 ώρες ή όλη τη νύχτα.
Όταν τελειώσετε το μούλιασμα, στραγγίξτε και ξεπλύνετε τα αμύγδαλα με κρύο νερό.
Προσθέστε τα αμύγδαλα στο μπλέντερ μαζί με 3 φλιτζάνια φιλτραρισμένο νερό.
Ανακατέψτε σε υψηλή ταχύτητα για 2 λεπτά.
Απενεργοποιήστε το μπλέντερ, προσθέστε ¼ κουταλάκι του γλυκού λάδι καρύδας και ¼ κουταλάκι του γλυκού καθαρό εκχύλισμα βανίλιας.
Ανακατέψτε όλα τα υλικά μαζί έως ότου ομογενοποιηθούν.
Σουρώστε το με ένα μεγάλο σουρωτήρι
Αποθηκεύστε το γάλα αμυγδάλου σε ένα ερμητικά σφραγισμένο δοχείο έως 3 ημέρες.
Αλλά πιστέψτε με, δεν θα διαρκέσει πολύ! Δοκιμάστε να αναμίξετε το γάλα σε smoothies φρούτων, ή στον καφέ σας.