Κάνε Το Μόνος - DIY: 20 αντικείμενα που πρέπει να ξεφορτωθείτε!

Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2016

20 αντικείμενα που πρέπει να ξεφορτωθείτε!


Κάθε μέρα συμμαζεύετε το σπίτι, ωστόσο οι προσπάθειές σας φαίνεται ν' αποβαίνουν άκαρπες. Τι φταίει, λοιπόν, για την αδικαιολόγητη ακαταστασία που επικρατεί στο μικρό σας βασίλειο;

Μήπως «τρέμετε» στην ιδέα ότι κάποιος μπορεί ν' ανοίξει τα συρτάρια, τα ντουλάπια ή – ακόμα χειρότερα- την αποθηκούλα που βρίσκεται στο χολ; Μάλλον ήρθε η στιγμή να κάνετε ένα καλό «ξεκαθάρισμα», να πετάξετε όσα δεν χρειάζεστε και να κρατήσετε ό,τι πραγματικά έχετε ανάγκη. Ας αρχίσουμε, λοιπόν, την καταμέτρηση!

1. Σακούλες... πολλές σακούλες!

Μαζί με τα δώρα που μας φέρνουν, δεν είναι υποχρεωτικό να κρατάμε και τις σακούλες τους. Χρησιμοποιήστε τις για τα σκουπίδια, εφόσον είναι φιλικές για το περιβάλλον. Μπορείτε, ακόμα, να βάλετε ένα όριο και να κρατάτε μόνο όσες χρειάζεστε, φροντίζοντας να έχετε μόνο δέκα σακούλες στο ντουλάπι της κουζίνας.
Οι υπόλοιπες πρέπει να «πάνε» μέχρι τον κάδο ανακύκλωσης!

2. Μπαταρίες που ανήκουν στην ανακύκλωση

Μάλλον είναι καιρός που πρέπει όντως να το κάνετε! Διαφορετικά, μέχρι να πάρετε απόφαση ότι πρέπει να πεταχτούν, είναι πολύ πιθανό να μην μπορούν ούτε ν' ανακυκλωθούν.

3. Τρύπιες κάλτσες

Ίσως τις κρατάτε με την κλασική δικαιολογία ότι θα τις έχετε για «πρόχειρες», για «μέσα στο σπίτι». Ωστόσο, και πάλι, δεν... καταδέχεστε να τις φορέσετε ούτε έτσι! Εποομένως, ανήκουν δικαιωματικά στα σκουπίδια.

4. Ληγμένα καλλυντικά


Τα περισσότερα καλλυντικά στο πίσω μέρος της συσκευασίας τους αναγράφουν είτε την ημερομηνία λήξης ή ότι μπορούν να χρησιμοποιηθούν για ένα συγκεκριμένο διάστημα μετά το άνοιγμά τους. Γιατί, λοιπόν, να σας πιάνουν χώρο στα ντουλάπια του μπάνιου ή- ακόμα χειρότερα- να τα χρησιμοποιείτε;

5. Ληγμένα φάρμακα και βιταμίνες

Αν κάνετε ένα «ξεκαθάρισμα» στο φαρμακείο του σπιτιού σας, σίγουρα θα βρείτε τουλάχιστον μία συσκευασία που θα έχει λήξει εδώ και ένα χρόνο. Μην τις πετάξετε- δωρίστε τις σε οργανισμούς που συγκεντρώνουν παλιά φάρμακα.

6. «Ξεφτισμένες» πετσέτες

Ίσως και αυτές τις κρατάτε με το σκεπτικό «Ασ' τες, όλο και κάπου θα χρησιμεύσουν!». Αν αυτό ίσχυε, θα τις είχατε ήδη χρησιμοποιήσει!

7. Παλιά ρούχα


Οι γυναίκες- κυρίως- δενόμαστε ιδιαίτερα με την... γκαρνταρόμπα μας! Ακόμα και αν πολλά ρούχα πλέον είναι δεν μας κάνουν ή ανήκουν στη μόδα της εποχής των 90s, για κάποιο ανεξήγητο λόγο, τα έχουμε ακόμα στη ντουλάπα μας.
Αντ' αυτού, προτιμήστε να δωρίσετε όσα είναι σε καλή κατάσταση σε ανθρώπους που τα έχουν πραγματικά ανάγκη.

8. Τα φθαρμένα, παλιά αθλητικά παπούτσια

Μπορεί να τα «χρυσοπληρώσατε», μπορεί να ήταν το αγαπημένο σας ζευγάρι που για ένα ολόκληρο χρόνο δεν βγάλατε από τα πόδια σας, αλλά, στην περίπτωση που τώρα απλώς διακοσμούν την παπουτσοθήκη σας, είναι καιρός να τους πείτε αντίο. Ωστόσο, αν είναι ακόμα σε καλή κατάσταση, τοποθετήστε τα δίπλα σ' ένα κάδο σκουπιδιών για να τα πάρει κάποιος που τα χρειάζεται.

9. Ξεχειλωμένα εσώρουχα

Το αγαπημένο σας σουτιέν δυστυχώς σας «άφησε χρόνους». Πρέπει να πάρετε απόφαση ότι, όπως σας εγκατέλειψε εκείνο, ήρθε η ώρα να το εγκαταλείψετε και εσείς...

10. Τάπερ χωρίς καπάκια

Το πού πάνε τα καπάκια των τάπερ παραμένει το αιώνιο ερώτημα κάθε νοικοκυράς. Αν κάποια απ' αυτά μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε σαν μπολ ή πρόχειρα πιάτα, κρατήστε τα.
Σε κάθε περίπτωση, όμως, τα υπόλοιπα δεν χρειάζεται να πιάνουν περιττό χώρο στην κουζίνα σας!

11. Εφημερίδες και περιοδικά


Στην εποχή του internet, που τα πάντα είναι διαθέσιμα μέσω ενός κουμπιού, δεν δικαιολογείται να μαζεύουμε τόσο μεγάλο όγκο εφημερίδων ή περιοδικών. Εξαίρεση αποτελούν παλιές σειρές κόμικς ή συλλεκτικών περιοδικών, που πολλοί συλλέγουν με πολύ κόπο και χρήμα!

12. Δώρα από περιοδικά και εφημερίδες

Ταινίες, cd, τσάντες, νεσεσέρ, και οτιδήποτε άλλο μπορεί να έχετε μαζέψει από τα περιοδικά και τις εφημερίδες τόσα χρόνια, με την προοπτική ότι κάποια στιγμή θα τα δείτε/ ακούσετε/ χρησιμοποιήσετε, δεν έχουν την θέση τους πια στο σπίτι σας. Διαφορετικά, δεν θα ήταν στοιβαγμένα πρόχειρα στο κουτί κάτω απ' κρεβάτι σας!

13. Χριστουγεννιάτικα λαμπάκια που κάηκαν


Επίκαιρο και «φλέγον» ζήτημα μια που μόλις ξεστολίσαμε! Για ποιο λόγο να κρατάμε τα λαμπάκια του δέντρου που έχουν καεί και, άρα, είναι παντελώς άχρηστα;

14. Εισιτήρια από θέατρα, κινηματογράφο, ταξίδια...

Όσο ρομαντικό και αν είναι να κρατάτε το εισιτήριο από το πρώτο ραντεβού που πήγατε για ταινία με τον άντρα σας ή διαφημιστικά από τουριστικά αξιοθέατα στο εξωτερικό, ο χώρος που καταναλώνουν στο γραφείο θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί διαφορετικά. Εξάλλου, οι αναμνήσεις μένουν για πάντα στο μυαλό και την καρδιά!

15. Χαλασμένες ηλεκτρικές συσκευές


Για ποιο λόγο η χαλασμένη, παλιά σας τηλεόραση να κοσμεί ακόμα το σύνθετο του σαλονιού; Εξάλλου, πλέον περισσότερο συμφέρει να πάρετε καινούρια από το να πληρώσετε χρυσή την επισκευή της! Προτιμήστε, φυσικά, την ανακύκλωση των ηλεκτρικών συσκευών στα μαγαζιά ηλεκτρονικών.

16. Παλιά ημερολόγια

«Πάει ο παλιός ο χρόνος, ας γιορτάσουμε παιδιά...». Πετάξτε τα παλιά ημερολόγια, που δεν έχουν θέση πια στο γραφείο σας, και οργανώστε την καινούρια χρονιά!

17. Σπασμένα παιχνίδια

Φοβάστε πως αν το παιδί «μυριστεί» ότι πετάξατε το αγαπημένο του πλαστικό κουκλάκι, η γκρίνια του δεν θα έχει όρια! Επειδή όμως, δεν γίνεται να κρατάτε όλα τα χαλασμένα παιχνίδια, είναι καιρός να πάρετε το ρίσκο και να ξεφορτωθείτε όσα αποφάσισαν να «δραπετεύσουν» απ' το σπίτι. 
Το μόνο που θα χρειαστεί είναι να γίνεται εφευρετικοί και να φτιάξετε μία ιστορία, στην οποία θα δικαιολογείτε την ξαφνική απουσία τους στο παιδί.

18. Μονά σκουλαρίκια


Όσο και αν «πονάει» να χάνετε το ένα σκουλαρίκι από το ζευγάρι που σας έκανε δώρο ο σύντροφός σας, το δεύτερο εναπομείναν δυστυχώς δεν χρησιμεύει πουθενά... Ευκαιρία για ένα καινούριο δώρο!

19. Διαφημιστικές κάρτες/ προσπέκτους

Έχετε την τάση να «αρπάζετε» κάθε είδους διαφημιστικό που θα δείτε στην είσοδο της πολυκατοικίας σας, έστω και αν ξέρετε ότι δεν πρόκειται να σας χρησιμεύσουν ποτέ; Ανακύκλωση τώρα!

20. Χαλασμένα στυλό

Κανείς δεν χρειάζεται τόσα πολλά στυλό- πετάξτε όσα έχουν «ξεραθεί» και χρησιμοποιήστε τα καλά. Απλώς, μην τολμήσετε να πειράξετε την γραφική ύλη του παιδιού- είναι κάτι που σίγουρα θα το δυσαρεστήσει!


Εάν σας άρεσε αυτό το άρθρο μην ξεχνάτε να κάνετε μια κοινοποίηση....μοιραστείτε το!
Για περισσότερο Κάνε Το Μόνος - DIY κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Twitter για να μαθαίνετε όλα τα νέα .