Κάνε Το Μόνος - DIY: Φτιάξε μόνος σου ξύλινο ρολόι τοίχου

Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2016

Φτιάξε μόνος σου ξύλινο ρολόι τοίχου

Φτιάξτε εύκολα και γρήγορα ένα όμορφο vintage ρολόι από τα χέρια σας.


Τι υλικά θα χρειαστείς για το ρολόι:



Στρόγγυλο κομμάτι ξύλο

Stencil με αριθμούς

Μηχανισμό ρολογιού quartz

Δείκτες ρολογιού
Βερνίκι για ξύλινες επιφάνειες
Μπογιά

Διαδικασία για να φτιάξεις ρολόι για τον τοίχο σου από ξύλο


Το πρώτο πράγμα που θα πρέπει να κάνεις, όπως πολύ καλά φαντάζεσαι, είναι να αγοράσεις το κομμάτι του ξύλου. Μπορείς είτε να ζητήσεις να στο κόψουν εκείνοι σε στρόγγυλη μορφή είτε αν έχεις τα κατάλληλα εργαλεία, να πάρεις το κομμάτι και να το κάνεις μόνος σου. Οι διαστάσεις που επιλέχθηκαν εδώ είναι 40.5 x 39.


Αφού κόψεις λοιπόν το ξύλο και κάνεις μια τρύπα στην μέση, για να μπορέσουν να κουμπώσουν οι δείκτες με τον μηχανισμό, θα πρέπει να μετρήσεις τις διαστάσεις του μηχανισμού και να κάνεις μια εσοχή, με κέντρο την τρύπα που έκανες πριν.

Βέβαια, αυτό θα χρειαστεί να το κάνεις αν το ξύλο σου είναι πολύ χοντρό , αν είναι σχετικά λεπτό και φτάνει να περάσει το σιδεράκι για να κουμπώσουν οι δείκτες, δεν χρειάζεται να κάνεις απολύτως τίποτα.


Αφού ολοκληρώσεις και αυτό το βήμα, θα πρέπει να πάρεις το βερνίκι και να καλύψεις όλη την επιφάνεια του ξύλου, ώστε να έχει μια πιο εντυπωσιακή εμφάνιση. Έπειτα, πάρε τα stencils και τοποθέτησε τα με ίση απόσταση μεταξύ τους.

Τώρα μπορείς να χρησιμοποιήσεις την τεχνική του καψίματος του ξύλου, για να δείχνει πιο vintage το ρολόι σου, ή να πάρεις απλά την μπογιά που έχεις διαλέξει και να σχηματίσεις τους αριθμούς.


Τέλος, αφού αφήσεις το ξύλο να στεγνώσει καλά, τοποθέτησε στην εσοχή στο πίσω μέρος του ξύλου τον μηχανισμό του ρολογιού και από μπροστά τους δείκτες. Ρύθμισε την ώρα και είναι έτοιμο για να το κρεμάσεις, στερεώνοντας πίσω ένα μικρό γατζάκι.


Εάν σας άρεσε αυτό το άρθρο μην ξεχνάτε να κάνετε μια κοινοποίηση....μοιραστείτε το!
Για περισσότερο Κάνε Το Μόνος - DIY κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Twitter για να μαθαίνετε όλα τα νέα .