Κάνε Το Μόνος - DIY: Πώς να καθαρίσετε το φούρνο σας

Σάββατο 2 Απριλίου 2016

Πώς να καθαρίσετε το φούρνο σας


Φροντίστε την υγιεινή συσκευών μαγειρικής σας με απλούς τρόπους.

Μια από τις πιο δύσκολες δουλειές του νοικοκυριού είναι το καθάρισμα της κουζίνας και ιδιαίτερα του φούρνου. Τα λίπη είναι από τους πιο δύσκολους λεκέδες και ειδικά σε τέτοιες επιφάνειες. Σας προτείνουμε χρήσιμες συμβουλές για να απομακρύνετε λίπη από τροφές που μπορεί να έχουν κολλήσει στο εσωτερικό της ηλεκτρικής σας συσκευής. Πρόκειται για τους συμβατικούς φούρνους και όχι για τους ηλεκτρικούς φούρνους νέου τύπου, με το σύστημα αυτοκαθαρισμού, οι οποίοι έχουν διαφορετική λειτουργία σύμφωνα με τους κατασκευαστές τους.
  • Κάθε φορά μετά από το μαγείρεμα, σκουπίστε με ένα βρεγμένο πανί τα τυχόν φρέσκα λίπη που θα έχουν λερώσει τα τοιχώματα του φούρνου σας.
  • Μην καλύψετε τα τοιχώματα με αλουμινόχαρτο για να το προστατέψετε από βρωμιές. Θα αυξηθεί πολύ η θερμοκρασία και υπάρχει ο κίνδυνος να καταστρέψετε το φούρνο σας.
  • Εάν χρησιμοποιήσετε τα συμβατικά καθαριστικά του εμπορίου, φροντίστε να έχετε καλό εξαερισμό στην κουζίνα σας καθώς είναι ιδιαίτερα καυστικά.
  • Ένας από τους πιο απλούς τρόπους για καθημερινή καθαριότητα είναι να σκουπίζετε με μια πετσέτα με λίγο νερό και καθαριστικό σαπούνι.
  • Αφαιρέστε τις επιφάνειες που δίνουν θερμότητα αν είναι δυνατό ώστε να καθαρίσετε το εσωτερικό του φούρνου καλύτερα. Εάν θέλετε και αφαιρούνται τα συγκεκριμένα μέρη μπορείτε να τα τοποθετήσετε στο πλυντήριο πιάτων.
  • Η μαγειρική σόδα είναι το ιδανικό καθαριστικό για τα λίπη που σχηματίζονται στο φούρνο σας. Αναμείξτε τη με νερό και ρίξτε τη με ένα μπουκάλι ψεκασμού στο εσωτερικό του φούρνου. Η μαγειρική σόδα δεν περιέχει χημικά και επίσης είναι αρκετά φθηνό καθαριστικό υλικό. Με τον τρόπο αυτό θα απομακρύνετε τρίβοντας και τα πιο σκληρά λίπη.
  • Πώς να καθαρίσετε το φούρνο σαςΜε τον ίδιο τρόπο, μπορείτε να καθαρίσετε και το τζαμάκι της πόρτας του φούρνου σας. Τα λίπη θα απομακρυνθούν αρκετά εύκολα ενώ δύσκολα θα γρατζουνιστεί η συγκεκριμένη επιφάνεια.
  • Φροντίστε να καθαρίζετε πάντα με ανοιχτή την πόρτα του φούρνου σας. Με τον τρόπο αυτό, θα είναι δύσκολο ή αδύνατο για την μαγειρική σόδα για να τρέξει κάτω από το εσωτερικό του γυαλιού.
  • Επίσης μπορείτε να αναζητήσετε στο εμπόριο ορισμένα ειδικά σφουγγάρια για τη φροντίδα της συσκευής σας που προστατεύουν από τυχόν φθορές και απομακρύνουν εύκολα τους λεκέδες και τα λίπη.
Πηγή
Εάν σας άρεσε αυτό το άρθρο μην ξεχνάτε να κάνετε μια κοινοποίηση....μοιραστείτε το!
Για περισσότερο Κάνε Το Μόνος - DIY κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Twitter για να μαθαίνετε όλα τα νέα .