Hδη πρέπει να γνωρίζετε ότι το λάδι καρύδας είναι ένα απαραίτητο συστατικό στις μέρες μας, τόσο για εκείνους που θέλουν να έχουν μια υγιή ζωή, όσο και για εκείνους που θέλουν να το χρησιμοποιήσουν σε διαδικασίες στα μαλλιά και στο πρόσωπο.
Επειδή είναι ένα 100% φυσικό προϊόν, το έλαιο καρύδας δεν έχει αντενδείξεις, αλλά είναι κατάλληλο για εφαρμογές στο δέρμα, τα μαλλιά και επίσης μπορεί να καταναλωθεί στα τρόφιμα.
Πριν σας δειξουμε πώς να κάνετε το σπιτικό κρύο λάδι κρύο, ας δούμε μερικούς τρόπους πώς να χρησιμοποιήσετε αυτό το συστατικό για θεραπείες ομορφιάς.
Ξεκινώντας από τις πληροφορίες ότι το έλαιο καρύδας προσφέρει οφέλη όπως: βελτίωση της ανοσίας, καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών, αναπλήρωση βιταμινών και μετάλλων, δράση ως αντιβακτηριακή και αντιπαγωτική.
Έχοντας πει ότι μπορούμε να πούμε ότι το λάδι καρύδας μπορεί να χρησιμοποιηθεί για:
✔ Πιτυρίδα συνδυασμού. ✔ Αφήστε το δέρμα μαλακό. ✔ Απελευθερώστε τα εγκαύματα που προκαλούνται από τον ήλιο. ✔ Ενυδατική τρίχα. ✔ Ενυδατώστε το δέρμα.✔ Αφαίρεση μακιγιάζ και
✔ Θεραπεία για την ακμή.
Τώρα που ξέρετε πώς να χρησιμοποιήσετε, θα σας διδάξει βήμα-βήμα πώς να φτιάξετε λάδι καρύδας σπιτικά κρύο, μια απλή συνταγή που θα σας σώσει, επειδή σε πολλές πόλεις της έξτρα παρθένο λάδι καρύδας είναι πολύ ακριβό ή πολύ δύσκολο να βρεθεί.
Συστατικά:
3 ή 4 μεσαίες ή μεγάλες ώριμες καρύδες
1/2 κούπα κρύο νερό
1 βαμβακερό ύφασμα ή γάζα (αχρησιμοποιήτη)
1 δοχείο για να βάλετε το γάλα καρύδας
1 φιάλη για την αποθήκευση ελαίου καρύδας
Βήμα προς βήμα
1. Τρυπήστε καρύδες και αφαιρέστε όλο το νερό διατηρώντας σε ένα δοχείο.
2. Σπάστε τις καρύδες σε μικρά κομμάτια, αφαιρώντας όλο τον καφέ φλοιό, τόσο παχύ όσο και λεπτό. Ας χρησιμοποιήσουμε μόνο τη λευκή σάρκα καρύδας.
3. Αδειάστε την καρύδα σε ένα καθαρό σκεύος.
4. Πάρτε το νερό καρύδας και ρίξτε πάνω από το τριμμένο καρύδα.
5. Τώρα πιέστε το ύφασμα τραβώντας όλο το γάλα καρύδας. Όσο περισσότερο πιέζετε, τόσο περισσότερο γάλα θα πάρετε.
6. Αποθηκεύστε αυτό το φυσικό γάλα καρύδας σε ένα δοχείο και αφήστε το καλυμμένο για 48 ώρες.
7. Μετά από αυτό το διάστημα θα δείτε ότι το δοχείο θα έχει μια στερεά κρέμα στην κορυφή και στη μέση θα έχετε το σπιτικό λάδι καρύδας.
8. Πάρτε ένα κουτάλι και αφαιρέστε όλη την κρέμα από την κορυφή του δοχείου.
9. Αφήστε το λάδι να ηρεμήσει σε θερμοκρασία δωματίου για 24 ώρες, κατά τη διάρκεια του οποίου το λάδι θα ζυμώνει.
10. Μετά από αυτό το χρονικό διάστημα θα έχετε το εξαιρετικά παρθένο λάδι καρύδας απόλυτα σπιτικό και χωρίς να χρειάζεται να το πάρετε με τη μέθοδο στη φωτιά. Κρατήστε το στο ψυγείο.