Κάνε Το Μόνος - DIY: Τα 14 πιο χρήσιμα έπιπλα ΙΚΕΑ για μικρό σπίτι!

Σάββατο 6 Ιανουαρίου 2018

Τα 14 πιο χρήσιμα έπιπλα ΙΚΕΑ για μικρό σπίτι!

Αν έχεις μετακομίσει σε μικρότερο χώρο, ψάχνεις επίπλωση με πολλαπλές χρήσεις για φοιτητικό σπίτι ή απλά σου αρέσει η Σκανδιναβική αισθητική, θα αγαπήσεις αυτό το άρθρο!Οι καιροί είναι περίεργοι και οι προκλήσεις των καιρών δεν πρέπει να μένουν αναπάντητες. Η ΙΚΕΑ απασχολεί μια στρατιά σχεδιαστών που ασχολούνται μόνο με έπιπλα πολλαπλών χρήσεων ή με έπιπλα για απαιτητικούς χώρους.

Τα στοιβαζόμενα κρεβάτια ΙΚΕΑ ξεχωρίζουν για τις δεκάδες χρήσεις τους!

Η ΙΚΕΑ ως ευρωπαϊκό brand εδώ και χρόνια ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα των ευρωπαϊκών μητροπόλεων, βγάζοντας πολλά προϊόντα για το λεγόμενο «small living». Εμείς απλά βρήκαμε κάποια από τα πιο χρήσιμα από αυτά, τα οποία χαρακτηρίζονται από υψηλή εργονομία. Τα 14 πιο χρήσιμα έπιπλα ΙΚΕΑ για μικρό σπίτι ήρθαν στο ήρθαν στο decoration.gr για να τα γνωρίσεις!


Το RASKOG είναι ένα τρόλεϊ που μπορεί να διατελέσει πολλαπλούς ρόλους. Εδώ το βλέπεις ως παπουτσοθήκη, αλλά μπορεί να χρησιμεύσει για αποθήκευση φρούτων και λαχανικών, για αποθήκευση καλλυντικών, ως βιβλιοθήκη κουζίνας, βοηθητικός χώρος αρχειοθέτησης σε γραφείο ή ως μπαρ-τρόλεϊ. Δεν πιάνει πολύ χώρο και έχει ανεξάντλητες χρήσεις.


Ένα σκαλοπάτι όπως το BEKVAM θα σου χρησιμεύσει σίγουρα για αποθήκευση αντικειμένων στα υπνοδωμάτια, για τα ντουλάπια της κουζίνας ή για χρήσεις καθαριότητας. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί όμως και ως σκαμπώ και όταν δεν το χρειάζεσαι το κρεμάς στον τοίχο με τον ειδικό γάντζο που περιλαμβάνεται.


Τα κρεβάτια Utaker που στοιβάζονται έχουν και αυτά πολλαπλές χρήσεις. Αν στοιβάξεις δύο δημιουργείς ένα ψηλό κρεβάτι, όπου αν έχεις παρέα μπορείς να το βάλεις δίπλα για να φτιάξεις ένα διπλό ή σε άλλο σημείο. Όταν είναι στοιβαγμένα δύο από αυτά, μπορείς να δημιουργήσεις έναν καναπέ απλά προσθέτοντας μαξιλάρες για την πλάτη ή να δημιουργήσεις έναν γωνιακό καναπέ με χαμηλό προφίλ αν περιμένεις πολλά άτομα. Ιδανική επιλογή για φοιτητικό σπίτι, για γκαρσονιέρα ή μικρό στούντιο!


Αν έχεις κόσμο στο σπίτι τότε μπορεί να χρειάζεσαι ένα μεγάλο βοηθητικό τραπέζι. Το Arkelstorp είναι επεκτεινόμενο και από τις δύο μεριές, ενώ διαθέτει και ένα εξαιρετικά χρήσιμο συρτάρι για αποθήκευση.


Οι κρεμαστοί χώροι αποθήκευσης της ΙΚΕΑ είναι εδώ και χρόνια γνωστοί, για την βοήθεια στην οργάνωση του μπάνιου, της ντουλάπας, ακόμα και της κουζίνας. Η κρεμαστή θήκη αποθήκευσης Nordrana χωράει πετσέτες προσώπου και χεριών, βούρτσες ή αρκετά καθαριστικά για το μπάνιο. Αμέτρητες χρήσεις μπορεί να έχει και στην ντουλάπα σου!


Το αναδιπλούμενο τραπέζι Norberg μπορεί να δημιουργήσει μια όμορφη τραπεζαρία για δύο σε οποιοδήποτε χώρο, ενώ όταν θέλεις τον χώρο ελεύθερο, το κλείνεις και ησυχάζεις. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για γραφείο για laptop αρκεί να μην βάζεις πολύ βάρος με τους πήχεις… Έξτρα χρήσιμο και έξυπνο προϊόν από αυτά που θέλεις να αποκαλέσεις gadget…


Οι σιδηρόδρομοι κουζίνας όπως ο GRUNDTAL είναι πάντα η καλύτερη λύση για να αποθηκεύσεις τα εργαλεία σου, να τα αναδείξεις, αλλά να έχεις και γρήγορη πρόσβαση σε αυτά όταν… δημιουργείς! Σε κάθε περίπτωση είναι μια πιο πρακτική λύση από το να τοποθετείς όλα σου τα εργαλεία σε συρτάρια και έχει υψηλό διακοσμητικό πρόσημο!


Ο πάγκος Stocksund με αποθηκευτικό χώρο είναι διαθέσιμος σε έξι χρώματα και μπορεί να αποτελέσει μια εξαιρετική λύση για το υπνοδωμάτιο, το καθιστικό, φυσικά την είσοδο ακόμα και το μπαλκόνι! Η εναλλακτική σου αν δεν έχεις 144 εκατοστά διαθέσιμα για πάγκο είναι το αντίστοιχο ottoman με την ονομασία Kivik και 90 εκατοστά μήκος. Αλλά συγκριτικά ο πάγκος αξίζει περισσότερο.


Η παπουτσοθήκη TRONES μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την οργάνωση του μπάνιου, για την οργάνωση της κουζίνας ή για τον αρχικό προορισμό της. Να σκέφτεσαι πάντα τις εναλλακτικές χρήσεις γιατί ποτέ δεν ξέρεις πως μπορεί να σου χρησιμεύσει κάτι που το θεωρούσες περιττό… Το βάθος των περίπου 17 εκατοστών το καθιστά μπαλαντέρ οργάνωσης χώρων.


Τα ράφια μπαχαρικών BEKVAM μπορούν να βοηθήσουν στην οργάνωση της κουζίνας μας φυσικά, αλλά καθώς διαθέτουν προστατευτικό μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε κρεβατοκάμαρα, στο μπάνιο, ακόμα και ως μπαρ για τα ποτά μας. Πολύ χρήσιμα και αυτά στην οργάνωση του σπιτιού σου!


Τα ράφια ALGOT πατούν πάνω στην μεγάλη παράδοση της ΙΚΕΑ στον σχεδιασμό και την παραγωγή ραφιών. Ουσιαστικά πρόκειται για ένα σύστημα αποθήκευσης με περισσότερες από 130 επιλογές σχήματος, ραφιών και χρήσης.


Το κρεβάτι με αποθηκευτικό χώρο Nordli είναι άλλη μια επιλογή για μικρό σπίτι, όπου προσφέρει το πιο πολύτιμο δώρο: αποθηκευτικό χώρο με έξι συρτάρια για να κατηγοριοποιείς καλύτερα τα αντικείμενα που θέλεις. Έχει καθαρές γραμμές και είναι μια όμορφη επιλογή για Σκανδιναβική ή μινιμαλιστική διακόσμηση.


Πάντα μας άρεσαν τα nesting tables, δηλαδή τα βοηθητικά τραπέζια που μπαίνουν το ένα κάτω από το άλλο. Η σειρά Ypperlig έχει 3 τραπέζια ζιγκόν (όπως τα λέμε στην Ελλάδα) από μασίφ ξύλο σε πολύ καλή τιμή για αυτό που είναι. Αν σου αρέσει η Σκανδιναβική διακόσμηση είναι τέλεια επιλογή, εναλλακτικά υπάρχουν αντίστοιχα τραπέζάκια ζιγκόν για όλα τα γούστα.


Εκ πρώτης όψεως το EKEDALEN μοιάζει με ένα μικρό περίπου τετράγωνο τραπέζι για 2 άτομα. Όταν όμως επεκτείνεται, μετατρέπεται σε μια άνετη τραπεζαρία για έξι! Κλειστό έχει μήκος 80 εκατοστά και πλάτος 70, όμως όταν ανοίγει το μήκος του γίνεται 1,2 μέτρα.
Και μην ξεχάσετε! 
Κάντε την εγγραφή σας στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Twitter για να ενημερώνεστε ή να στέλνετε τις δικές σας ιδέες, δημιουργίες και κατασκευές ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ DO IT YOURSELF!

Εάν σας άρεσε αυτό το άρθρο μην ξεχνάτε να κάνετε μια κοινοποίηση....μοιραστείτε το!