Μάλιστα, κατά τη διάρκεια της νηστείας καταναλώνονται με μεγαλύτερη συχνότητα, εμπλουτίζοντας το διαιτολόγιο με συστατικά που συνήθως προσλαμβάνονται από μη νηστίσιμα τρόφιμα.
Ειδικότερα, το σουσάμι και τα προϊόντα του είναι πλούσια σε απαραίτητα αμινοξέα, ενώ αν καταναλωθούν σε συνδυασμό με ξηρούς καρπούς, προσφέρουν πρωτεΐνη υψηλής βιολογικής αξίας, γεγονός ιδιαίτερα χρήσιμο κατά τη νηστεία, όπου αποφεύγεται η κατανάλωση ζωικών προϊόντων. Επιπλέον, το σουσάμι αποτελεί μια καλή εναλλακτική πηγή ασβεστίου, το οποίο «λείπει» από ένα νηστίσιμο διαιτολόγιο. Ενδεικτικά, 3 κουταλιές της σούπας σουσάμι καλύπτουν περίπου το ¼ των ημερήσιων αναγκών ενός υγιούς ενήλικα σε ασβέστιο.
Από την άλλη, τα προϊόντα σουσαμιού διαθέτουν υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη Ε, βιταμίνες του συμπλέγματος Β και αντιοξειδωτικά συστατικά, ενώ προσφέρουν και σημαντικά ποσά μαγνησίου, φωσφόρου και σιδήρου. Σε κάθε περίπτωση, δε θα πρέπει να ξεχνάμε πως παρά τη διατροφική τους αξία, το σουσάμι και τα προϊόντα του δεν παύουν να είναι τρόφιμα με υψηλό θερμιδικό περιεχόμενο, τα οποία καλό θα ήταν να καταναλώνονται με μέτρο.
Πηγή
Και μην ξεχάσετε!
Κάντε την εγγραφή σας στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Twitter για να ενημερώνεστε ή να στέλνετε τις δικές σας ιδέες, δημιουργίες και κατασκευές ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ DO IT YOURSELF!
Εάν σας άρεσε αυτό το άρθρο μην ξεχνάτε να κάνετε μια κοινοποίηση....μοιραστείτε το!