Βρώμη
Πλούσια σε φυτικές ίνες, η βρώμη μας παρέχει και πρωτεΐνη και συμβάλλει στη μείωση του διαβήτη τύπου 2 και της κακής χοληστερίνης, αλλά και στον έλεγχο της αρτηριακής πίεσης. Αυτό, όμως, που τη βάζει στην κατηγορία υπερτροφών είναι ένα είδος φυτικών ινών, οι βήτα-γλυκάνες, που είναι υδατοδιαλυτές και φαίνεται να συμβάλλουν στην πρόληψη καρδιαγγειακών παθήσεων. Προσθέστε τη στο πρωινό, στα smoothies, ακόμη και στον κιμά που φτιάχνετε για μπιφτέκια, αντί για ψωμί.
Κεφίρ
Η σπουδαιότητά του έγκειται στην περιεκτικότητά του σε προβιοτικά, τα οποία είναι εξαιρετικά ωφέλιμα στην πέψη και την υγεία του εντέρου. Καταναλώνετέ το καθημερινά, για να λαμβάνετε και την απαραίτητη πρωτεΐνη και ασβέστιο.
Ρόδι
Να και κάτι που μπορεί να υπάρχει ήδη στην κουζίνα σας, αλλά να παίζει… διακοσμητικό ρόλο. Μεταφέρετέ το από τη φρουτιέρα στο πιάτο σας, ενισχύοντας τη μακροζωία και τη γονιμότητά σας και λαμβάνοντας τα αντιοξειδωτικά του, τα οποία θα κρατήσουν τον οργανισμό σας μακριά από τη γήρανση και τη φθορά. Τα ρόδια έχουν, επίσης, αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες και υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη C, μέταλλα και αμινοξέα και είναι ό,τι πρέπει για να τα προσθέσετε στη σαλάτα ή το γιαούρτι σας, για να πιείτε το χυμό τους ή να γαρνίρετε ένα πιάτο.
Και μην ξεχάσετε!
Κάντε την εγγραφή σας στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Twitter για να ενημερώνεστε ή να στέλνετε τις δικές σας ιδέες, δημιουργίες και κατασκευές ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ DO IT YOURSELF!
Εάν σας άρεσε αυτό το άρθρο μην ξεχνάτε να κάνετε μια κοινοποίηση....μοιραστείτε το!