
Η γέμιση που τρως λέγεται fondant και πρόκειται για ένα είδος γλάσου (όπως η βουτυρόκρεμα) και η ganache. Το fondant χρησιμοποιείται κυρίως σε τούρτες και μπισκότα, κι αυτό επειδή έχει τη σύσταση πλαστελίνης. Για να το χρησιμοποιήσεις το ζυμώνεις όπως μια ζύμη τάρτας και το κόβεις στο σχήμα που θες. Το γλάσο αυτό έχει 4 κύρια υλικά: ζάχαρη, νερό, ζελατίνη και γλυκερίνη (ένα είδος που προορίζεται αποκλειστικά για μαγειρική). Ένας μάγειρας πρώτα φτιάχνει καραμέλα από τα πρώτα 2 υλικά (παρόμοια με την καραμέλα που σου έχω δείξει). Στην καραμέλα αυτή προσθέτει και τα υπόλοιπα υλικά και ύστερα χτυπάει το μείγμα σε μίξερ μέχρι να γίνει μία αρκετάσυμπαγής “κρέμα”. Όσο ανακατεύεται προσθέτονται σε αυτήν συχνά εκχυλίσματα (βανίλιας π.χ.) και χρωστικές.
Η κρέμα αυτή, μόλις κρυώσει, είναι το κοινό fondant που τόσο αγαπάμε στα μπισκότα μας!
Μικρά μυστικά:
Σε vegan συνταγές το fondant έχει μέσα άγαρ-άγαρ, το οποίο είναι φυτικό και λειτουργεί περίπου όπως η ζελατίνη.
Και μην ξεχάσετε!
Κάντε την εγγραφή σας στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Twitter για να ενημερώνεστε ή να στέλνετε τις δικές σας ιδέες, δημιουργίες και κατασκευές ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ DO IT YOURSELF!
Εάν σας άρεσε αυτό το άρθρο μην ξεχνάτε να κάνετε μια κοινοποίηση....μοιραστείτε το!