
Ψυγεία αποκτήσαμε, αλλά τα αλλαντικά παραήταν νόστιμα για να εκλείψουν. Και παραμένουν μια αγαπημένη λιχουδιά. Παρ’ όλα αυτά, αξίζει να σημειωθεί ότι η υπερβολική κατανάλωση αλλαντικών επιβαρύνει τον οργανισμό με περίσσιο αλάτι και κορεσμένο λίπος.
Αυτό που πρέπει να γνωρίζεις είναι ότι τα αλλαντικά είναι ευαίσθητα στο φως, την υγρασία και την υψηλή θερμοκρασία. Πρέπει επομένως να δίνεις προσοχή στις συνθήκες διατήρησής τους και να συμβουλεύεσαι την ετικέτα κάθε προϊόντος για τη διάρκεια ζωής του ή τον υπάλληλο στο σούπερ μάρκετ που σε εξυπηρετεί στον πάγκο, την ώρα που σου τα κόβει.
Τα αλλαντικά διατηρούνται στο ψυγείο μόνο για 3 ημέρες. Η αλήθεια είναι πως μπορούν να κρατηθούν μέχρι και 7 μέρες μετά, αλλά μετά το πρώτο τριήμερο, τα βακτήρια θα κάνουν την εμφάνισή τους και θα τα κάνουν κολλώδη και ελαφρώς δύσοσμα.
Μια καλή λύση είναι να επιλέγεις στεγνά αλλαντικά ή παστά, τα οποία λόγω των συντηρητικών που περιέχουν διατηρούνται χωρίς πρόβλημα μέχρι και 7 ημέρες μετά την αγορά τους.
Υπάρχουν επίσης αρκετά προϊόντα αλλαντικών, όπως είναι το μπέικον, τα χωριάτικα λουκάνικα, τα λουκάνικα τύπου Φρανκφούρτης και τα κοκτέιλ που μπορούν να διατηρηθούν περισσότερο αν τα βάλουμε στην κατάψυξη. Όταν όμως αποψυχθούν πρέπει να καταναλωθούν την ίδια ημέρα.
Γενικότερα τα συσκευασμένα αλλαντικά έχουν χρόνο διάρκειας ζωής που αναγράφεται στη συσκευασία και πρέπει να το κοιτάς.
Τα αλλαντικά κοπής εξαρτάται από το πότε ανοίχτηκε η συσκευασία στο κατάστημα. Τις φέτες ζαμπόν, γαλοπούλας, πάριζας, μορταδέλας κ.ά., διατηρούνται σε σωστή συντήρηση (2-4ο C) για 2-4 ημέρες και καλό θα είναι να χρησιμοποιείς για την αποθήκευσή τους γυάλινα τάπερ ή μπολ.
Πηγή
Εάν σας άρεσε αυτό το άρθρο μην ξεχνάτε να κάνετε μια κοινοποίηση....μοιραστείτε το!
Θέλεις κι άλλες ιδέες για τη διακόσμηση του σπιτιού, την καθαριότητα, την ομορφιά, τη διατροφή, τις κατασκευές;
Κάνε Like στη σελίδας μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Twitter , Pinterest για να ενημερώνεστε ή να στέλνετε τις δικές σας ιδέες .
Mπες στη μεγάλη παρέα του kanetomonos.blogspot.com