Κάνε Το Μόνος - DIY: Μικρά μυστικά για να φτιάξετε τέλεια γλυκά του κουταλιού και μαρμελάδες!

Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2018

Μικρά μυστικά για να φτιάξετε τέλεια γλυκά του κουταλιού και μαρμελάδες!

Σας παραθέτουμε τα μυστικά για ένα τέλειο γλυκό του κουταλιού, αλλά και μαρμελάδες!
  1. Τα φρούτα που θα διαλέξετε πρέπει να είναι καλής ποιότητας, χωρίς σημάδια και σχετικά άγουρα.
  2. Αν τα φρούτα είναι πικρά (πορτοκάλια, καρύδια, νεράντζια) χρειάζονται “ξεπικρίσμα”. Αυτό το πετυχαίνετε αλλάζοντάς τους το νερό 2-3 φορές κατά το βράσιμό τους.
  3. Κατά το βράσιμο τους, τα φρούτα χρειάζονται “ξάφρισμα”, δηλαδή αφαίρεση του αφρού που σχηματίζεται στην επιφάνεια της κατσαρόλας.
  4. Για να μη ζαχαρώσει το σιρόπι, βράστε το μαζί με 1-2 κουταλιές γλυκόζης
  5. Για να αποφύγετε το ζαχάρωμα, αφήστε τα φρούτα να μείνουν μέσα σε νερό που περιέχει κιτρικό οξύ (ξινό) προτού τα βράσετε.
  6. Η αναλογία φρούτων-ζάχαρης να είναι περίπου 1:1. Η ζάχαρη όπως και το τουλουπάνι με τα κουκούτσια και τις φλούδες των φρούτων, βοηθούν στο πήξιμο της μαρμελάδας και μπαίνουν μέσα στη μαρμελάδα όταν τη βράζετε.
Πηγή
Εάν σας άρεσε αυτό το άρθρο μην ξεχνάτε να κάνετε μια κοινοποίηση....μοιραστείτε το!

Θέλεις κι άλλες ιδέες για τη διακόσμηση του σπιτιού, την καθαριότητα, την ομορφιά, τη διατροφή, τις κατασκευές;
Κάνε Like στη σελίδας μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Twitter Pinterest 
για να ενημερώνεστε ή να στέλνετε τις δικές σας ιδέες .
Mπες στη μεγάλη παρέα του kanetomonos.blogspot.com