

Για το πότισμα φυτών
Για σάλτσα και πέστο
Ως ειδικό συστατικό για τη σάλτσα ή το πέστο, προσθέστε το νερό ακριβώς την τελευταία στιγμή. Βεβαιωθείτε απλώς ότι είναι ζεστό και θα λειτουργήσει ώστε να δέσει η σάλτσα.
Για ζύμη ψωμιού και πίτσας
Όλες οι ζύμες χρειάζονται λίγο νερό με μια πρέζα αλατιού και νερό των ζυμαρικών είναι ιδανικό. Απλά χρησιμοποιήστε όσο χρειάζεται για τη ζύμη.Ομοίως, χρησιμοποιήστε το για να κάνετε ζωμούς ή σούπες. Η γεύση τους θα εκτοξευτεί! Είναι καλό και για να βράσετε λαχανικά.
Για να μαλακώσετε τα όσπρια
Φασόλια, μπιζέλια, λινάρι – είναι όλα καλά για το ανοσοποιητικό σύστημα. Αλλά για να τα μαγειρέψετε, αφήστε να μαλακώσουν στο νερό ζυμαρικών όλη νύχτα και θα βράσουν ευκολότερα.
Για πλύσιμο
Είτε το πιστεύετε είτε όχι, το εκχύλισμα από άμυλο ζυμαρικών ενεργεί ως φυσικό απορρυπαντικό.Το άμυλο διαλύει τη βρωμιά και ενεργεί ως φυσικός καθαριστικός παράγοντας. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να αφήσετε τα πιάτα να μουλιάσουν λίγο μέσα σε αυτό.
Για ποδόλουτρο
Για όσους πάσχουν από πρησμένα πόδια μετά από μια δύσκολη μέρα στη δουλειά, σίγουρα θα πρέπει να δοκιμάσετε ένα ποδόλουτρο χρησιμοποιώντας ζεστό νερό ζυμαρικών. Τόσο το ζεστό νερό όσο και τα μεταλλικά στοιχεία που περιέχει, θα αναζωογονήσουν τα πόδια σας σε χρόνο μηδέν.
Για τα μαλλιά
Χρησιμοποιείστε το νερό από τα ζυμαρικά, κάντε μασάζ στα μαλλιά, αφήστε για 10 λεπτά και στη συνέχεια ξεπλύνετε. Χρησιμοποιήστε το κανονικό σας σαμπουάν και θα εκπλαγείτε με τα αποτελέσματα.
Για λαχανικά στον ατμόΟ ατμός χρησιμοποιείτε για το μαγείρεμα των λαχανικών, ακόμη και από τα καλύτερα εστιατόρια. Βάλτε το νερό των ζυμαρικών σε μια κατσαρόλα, τοποθετήστε ένα καλάθι από πάνω και ατμίστε τα λαχανικά.
Ως βάση σούπας
Είτε πρόκειται για ένα πλούσιο ζωμό είτε για μια σούπα, το νερό των ζυμαρικών είναι η ιδανική βάση για μαγείρεμα. Για παράδειγμα, αφού βράσετε στον ατμό τα λαχανικά, ρίξτε τα στο νερό από τα ζυμαρικά, καρυκέψτε και μαγειρέψτε. Έτσι, θα δέσουν πολύ φυσικά.
Για χειροτεχνία
Ακόμα και τα μικρά παιδιά μπορούν να επωφεληθούν από το νερό των ζυμαρικών γιατί μπορείτε να φτιάξετε γρήγορα και εύκολα ζύμη για κατασκευές. Απλά ανοίξτε το φούρνο μετά και τελειώσατε.
Τα φυτά θα το εκτιμήσουν καθώς το νερό των ζυμαρικών περιέχει πολλά θρεπτικά συστατικά. Το άμυλο είναι χρήσιμο για την καλλιέργεια των φυτών και των λουλουδιών, γι ‘αυτό χρησιμοποιήστε το για να ποτίσετε τον κήπο. Αποφύγετε όμως να ποτίσετε τα φυτά σας με αλατισμένο νερό και βεβαιωθείτε πως όταν το ρίξετε στο χώμα, έχει κρυώσει.

Για σάλτσα και πέστο
Ως ειδικό συστατικό για τη σάλτσα ή το πέστο, προσθέστε το νερό ακριβώς την τελευταία στιγμή. Βεβαιωθείτε απλώς ότι είναι ζεστό και θα λειτουργήσει ώστε να δέσει η σάλτσα.

Για ζύμη ψωμιού και πίτσας
Όλες οι ζύμες χρειάζονται λίγο νερό με μια πρέζα αλατιού και νερό των ζυμαρικών είναι ιδανικό. Απλά χρησιμοποιήστε όσο χρειάζεται για τη ζύμη.Ομοίως, χρησιμοποιήστε το για να κάνετε ζωμούς ή σούπες. Η γεύση τους θα εκτοξευτεί! Είναι καλό και για να βράσετε λαχανικά.

Για να μαλακώσετε τα όσπρια
Φασόλια, μπιζέλια, λινάρι – είναι όλα καλά για το ανοσοποιητικό σύστημα. Αλλά για να τα μαγειρέψετε, αφήστε να μαλακώσουν στο νερό ζυμαρικών όλη νύχτα και θα βράσουν ευκολότερα.

Για πλύσιμο
Είτε το πιστεύετε είτε όχι, το εκχύλισμα από άμυλο ζυμαρικών ενεργεί ως φυσικό απορρυπαντικό.Το άμυλο διαλύει τη βρωμιά και ενεργεί ως φυσικός καθαριστικός παράγοντας. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να αφήσετε τα πιάτα να μουλιάσουν λίγο μέσα σε αυτό.

Για ποδόλουτρο
Για όσους πάσχουν από πρησμένα πόδια μετά από μια δύσκολη μέρα στη δουλειά, σίγουρα θα πρέπει να δοκιμάσετε ένα ποδόλουτρο χρησιμοποιώντας ζεστό νερό ζυμαρικών. Τόσο το ζεστό νερό όσο και τα μεταλλικά στοιχεία που περιέχει, θα αναζωογονήσουν τα πόδια σας σε χρόνο μηδέν.

Για τα μαλλιά
Χρησιμοποιείστε το νερό από τα ζυμαρικά, κάντε μασάζ στα μαλλιά, αφήστε για 10 λεπτά και στη συνέχεια ξεπλύνετε. Χρησιμοποιήστε το κανονικό σας σαμπουάν και θα εκπλαγείτε με τα αποτελέσματα.

Για λαχανικά στον ατμόΟ ατμός χρησιμοποιείτε για το μαγείρεμα των λαχανικών, ακόμη και από τα καλύτερα εστιατόρια. Βάλτε το νερό των ζυμαρικών σε μια κατσαρόλα, τοποθετήστε ένα καλάθι από πάνω και ατμίστε τα λαχανικά.

Ως βάση σούπας
Είτε πρόκειται για ένα πλούσιο ζωμό είτε για μια σούπα, το νερό των ζυμαρικών είναι η ιδανική βάση για μαγείρεμα. Για παράδειγμα, αφού βράσετε στον ατμό τα λαχανικά, ρίξτε τα στο νερό από τα ζυμαρικά, καρυκέψτε και μαγειρέψτε. Έτσι, θα δέσουν πολύ φυσικά.

Για χειροτεχνία
Ακόμα και τα μικρά παιδιά μπορούν να επωφεληθούν από το νερό των ζυμαρικών γιατί μπορείτε να φτιάξετε γρήγορα και εύκολα ζύμη για κατασκευές. Απλά ανοίξτε το φούρνο μετά και τελειώσατε.
