Ακολούθησε τα παρακάτω μυστικά, και σίγουρα θα απολαύσεις τα οστρακοειδή σου περισσότερο από ποτέ.
Βήμα πρώτο: Βάζεις σε ένα μπολ νέρο και μια μεγάλη κουταλιά αλάτι. Ρίχνεις τα μύδια και τα αφήνεις είκοσι λεπτά μέχρι να δεις ποια έχουν ανοίξει. Όσα μείνουν στην επιφάνεια, τα βγάζεις και τα πετάς. Όσα δεν είναι κλειστά επίσης τα χτυπάς, βλέπεις αν κλείσουν κι αν παραμείνουν ανοιχτά, τα πετάς και πάλι.
Βήμα δεύτερο: Σωστό καθάρισμα με σφουγγαράκι και αφαίρεση των μουστακιών με το μαχαίρι.
Βήμα τρίτο: Τα μαγειρεύεις με τον τρόπο που επιθυμείς. Όσα παραμείνουν κλειστά ή σχεδόν κλειστά μετά το μαγείρεμα, τα πετάς!