Πως φεύγει η μυρωδιά από το τηγάνι
- Πριν αρχίσεις να τηγανίζεις
- Μετά το τηγάνισμα
Η άλλη λύση είναι το Simmering Potpourri ή απλώς Simmer. Με αυτή την ορολογία θα το αναζητήσεις στο Pinterest και οι ιδέες που θα βρεις είναι αμέτρητες.
Τι είναι όμως το simmer; Είναι στην ουσία ένα κατσαρολάκι που το γεμίζεις με νερό, ρίχνεις μέσα διάφορα αρωματικά που έχεις στην κουζίνα σου και το αφήνεις να βράζει σε χαμηλή θερμοκρασία για 20 λεπτά έως μισή ώρα. Αν θέλεις άφησέ το και παραπάνω, αλλά πάντα με επίβλεψη, για να μη σου σωθεί το νερό!
Τι αρωματικά μπορείς να βάλεις; Μπορείς να βάλεις κανέλα ή σκόνη βανίλιας, μοσχοκάρφια ή αστεροειδή γλυκάνισο. Μπορείς επίσης να προσθέσεις φύλλα δάφνης ή φρέσκο δεντρολίβανο, θυμάρι ή άλλα βότανα όπως μέντα, δυόσμο και βασιλικό.
Τα εσπεριδοειδή με τη σειρά τους θα δώσουν μια ωραία νότα και είναι απαραίτητα για το simmer σου. Δοκίμασε για παράδειγμα φέτες από πορτοκάλι ή λεμόνι, ιδανικά μαζί με λίγο από το χυμό τους. Οι συνδυασμοί γενικά είναι πολλοί και θα σου πρότεινα να κινηθείς κατά βάση με 2 – 3 υλικά που έχεις εκείνη τη στιγμή στην κουζίνα σου.
Όση ώρα βράζει αυτό το μείγμα, μια ευχάριστη μυρωδιά απλώνεται παντού.