Κάνε Το Μόνος - DIY: Πως θα εξαφανίσεις τη μυρωδιά από το τηγάνι για να μοσχοβολάει το σπίτι

Παρασκευή 24 Απριλίου 2020

Πως θα εξαφανίσεις τη μυρωδιά από το τηγάνι για να μοσχοβολάει το σπίτι

Τα τηγανητά πολλοί αγάπησαν την τηγανίλα ουδείς. Ακόμη κι ο απορροφητήρας αποδεικνύεται πολλές φορές ανίσχυρος να συγκρατήσει την οσμή του καμμένου λαδιού, η οποία μάλιστα κρατάει για ώρες. Άρα; Πως θα εξαφανίσεις τη μυρωδιά από το τηγάνι, ώστε να μοσχοβολάει και πάλι το σπίτι σου όπως πριν;Είτε γιατί περιμένεις κόσμο, είτε γιατί απλά δεν αντέχεις την τηγανίλα, τα παρακάτω tips θα σου φανούν πιστεύω πολύτιμα.

Πως φεύγει η μυρωδιά από το τηγάνι
  • Πριν αρχίσεις να τηγανίζεις
Πριν αρχίσεις να τηγανίζεις, κλείσε τις πόρτες στα διπλανά δωμάτια, ώστε να μη μεταφερθούν, όσο γίνεται, οι μυρωδιές κι εκεί. Άνοιξε την κοντινή μπαλκονόπορτα (ή παράθυρο) κι ας είναι χειμώνας. Και φυσικά όταν ξεκινήσεις το τηγάνισμα, φρόντισε να έχεις ανοιχτό τον απορροφητήρα.
  • Μετά το τηγάνισμα
Η πιο απλή λύση όταν έχεις τελειώσει με το τηγάνισμα είναι η εξής. Ξεπλένεις πρόχειρα το τηγάνι σου και το γεμίζεις με νερό. Ρίχνεις λίγη σόδα μαγειρικής μαζί με κανέλα (ή στικ κανέλας) και το βάζεις πάνω στο μάτι της κουζίνας να σιγοβράσει. Η σόδα απορροφά ταυτόχρονα τη λιπαρότητα από το τηγάνι, ώστε να το καθαρίσεις μετά πιο εύκολα.

Η άλλη λύση είναι το Simmering Potpourri ή απλώς Simmer. Με αυτή την ορολογία θα το αναζητήσεις στο Pinterest και οι ιδέες που θα βρεις είναι αμέτρητες.

Τι είναι όμως το simmer; Είναι στην ουσία ένα κατσαρολάκι που το γεμίζεις με νερό, ρίχνεις μέσα διάφορα αρωματικά που έχεις στην κουζίνα σου και το αφήνεις να βράζει σε χαμηλή θερμοκρασία για 20 λεπτά έως μισή ώρα. Αν θέλεις άφησέ το και παραπάνω, αλλά πάντα με επίβλεψη, για να μη σου σωθεί το νερό!
Τι αρωματικά μπορείς να βάλεις; Μπορείς να βάλεις κανέλα ή σκόνη βανίλιας, μοσχοκάρφια ή αστεροειδή γλυκάνισο. Μπορείς επίσης να προσθέσεις φύλλα δάφνης ή φρέσκο δεντρολίβανο, θυμάρι ή άλλα βότανα όπως μέντα, δυόσμο και βασιλικό.
Τα εσπεριδοειδή με τη σειρά τους θα δώσουν μια ωραία νότα και είναι απαραίτητα για το simmer σου. Δοκίμασε για παράδειγμα φέτες από πορτοκάλι ή λεμόνι, ιδανικά μαζί με λίγο από το χυμό τους. Οι συνδυασμοί γενικά είναι πολλοί και θα σου πρότεινα να κινηθείς κατά βάση με 2 – 3 υλικά που έχεις εκείνη τη στιγμή στην κουζίνα σου.
Όση ώρα βράζει αυτό το μείγμα, μια ευχάριστη μυρωδιά απλώνεται παντού.