Κάνε Το Μόνος - DIY: 5 Τρόποι να οργανώσετε το χρόνο σας!!

Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2016

5 Τρόποι να οργανώσετε το χρόνο σας!!


Έχετε πάρα πολλά να κάνετε σε μικρό χρονικό διάστημα; Φυσικά!! Η πιο συνηθισμένη μορφή του στρες που εμφανίζεται στους εργαζόμενους είναι η αίσθηση ότι έχουν πάρα πολλά πράγματα να κάνουν σε περιορισμένο χρόνο.

Λέγεται ''ανεπάρκεια χρόνου'' και είναι ένα από τα σοβαρότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο άνθρωπος στις ημέρες μας. Πράγματα όπως οι μείωση του προσωπικού , ο ανταγωνισμός, και ο φόβος απόλυσης αναγκάζουν τα άτομα να λαμβάνουν όλο και περισσότερες δραστηριότητες.


Το κλειδί για να γίνετε πιο αποτελεσματικοί και να μην αγχώνεστε , είναι να θέτετε προτεραιότητες, κι επίσης πρέπει να αφιερώσετε σε κάθε έργο τον ανάλογο χρόνο.. Εδώ είναι πέντε τρόποι για να οργανωθείτε σωστά:

1.Να είστε ανοιχτοί σε νέες ιδέες

Το πιο ανόητο πρόσωπο απ’ όλα είναι είτε το άτομα που αισθάνεται ότι δεν έχει χρόνο να μάθει για την διαχείριση των εργασιών του, ή ακόμα χειρότερα, το πρόσωπο που θεωρεί ότι γνωρίζει τα πάντα για την δουλειά του και δεν δέχεται να ακούσει τις απόψεις των άλλων.

2.Μάθετε από τους ειδικούς

Η επιτυχία αφήνει πάντα ίχνη! Ένας σοφός άνθρωπος είπε ότι μεγάλη επιτυχία είναι να μαθαίνεις από του ειδικούς. Αν θέλετε να κάνετε μεγάλη επιτυχία στον δικό σας τομέα, ανακαλύψτε τι κάνουν άλλοι επιτυχημένοι άνθρωποι σε εκείνη την περιοχή, αντλήσετε κάποια στοιχεία για να δείτε παρόμοια αποτελέσματα. Μελετήστε συνεντεύξεις, ομιλίες βιογραφίες των επιτυχημένων ανδρών και γυναικών. Θα διαπιστώσετε ότι όλοι είχαν ένα κοινό χαρακτηριστικό ''ήταν πολύ καλά οργανωμένοι''.Δεν υπάρχει κάποιο μυστικό για να γίνετε εξαιρετικά έμπειρος στην οργάνωση του χρόνου. Έτσι διαβάστε βιβλία, άρθρα και μεταφέρτε στην πράξη όλες τις δεξιότητές σας.

3.Αναπτύξτε ένα σχέδιο

Οι επιτυχημένοι άνδρες και γυναίκες είναι τόσο αποτελεσματικοί και αποδοτικοί. Κάνουν τα σωστά πράγματα με τον κατάλληλο τρόπο.Εκείνοι αναζητούν διαρκώς μεθόδους για να βελτιώσουν την ποιότητα και την ποσότητα της παραγωγής τους. Αναπτύξτε ένα σχέδιο, αποφασίζοντας πιο είναι το πιο σημαντικό πράγμα που πρέπει να κάνετε και στη συνέχεια αναζητήστε τρόπους πραγματοποίησης του έργου.

4.Μπορείτε να θέτετε προτεραιότητες

Δεδομένου ότι δεν υπάρχει αρκετός χρόνος για να κάνετε ότι χρειάζεται να γίνει, θα πρέπει να ρυθμίστε συνεχώς τις προτεραιότητες σχετικά με τις δραστηριότητες σας. Μια σημαντική ερώτηση που μπορείτε να κάνετε στον εαυτό σας είναι :''Ποια είναι η πιο πολύτιμη χρήση του χρόνου μου αυτή τη στιγμή;''

5.Συγκέντρωσε την προσοχή στο έργο σας

Ξεκινήστε με την κορυφή των καθηκόντων σας. Η φυσική τάση είναι οι περισσότεροι ενήλικες να ξεκινάτε να κάνετε τα μικρά πράγματα πρώτα..Τα μικρά πράγματα είναι πιο εύκολα και συχνά είναι πιο διασκεδαστικά από ότι τα μεγάλα, σημαντικά πράγματα που απαιτούν περισσότερο χρόνο. Ωστόσο, η αυτοπειθαρχία της οργάνωσης της εργασίας σας και η εστίαση σε καθήκοντα μεγαλύτερης αξίας πρέπει να είναι το σημείο εκκίνησης για να έχετε αρκετό χρόνο να τελειώσετε, κατά συνέπεια μειώνεται το άγχος σας.

Η αλήθεια είναι, μπορείτε να μελετήσετε τη διαχείριση του χρόνου και να λάβετε μαθήματα διαχείρισης του χρόνου για ολόκληρη την καριέρα σας έτσι θα κάνετε τη δουλειά σας με πιο αποτελεσματικό τρόπο. Το κλειδί για την απόδοση είναι να είστε ανοικτός σε νέες ιδέες , με εύκολο και γρήγορο τρόπο να τις προσαρμόζετε στις ανάγκες σας.


Εάν σας άρεσε αυτό το άρθρο μην ξεχνάτε να κάνετε μια κοινοποίηση....μοιραστείτε το!
Για περισσότερο Κάνε Το Μόνος - DIY κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Twitter για να μαθαίνετε όλα τα νέα .