Κάνε Το Μόνος - DIY: Πως να φτιάξετε χρωμοπαγίδα για το πλυντήριο ρούχων

Δευτέρα 27 Απριλίου 2020

Πως να φτιάξετε χρωμοπαγίδα για το πλυντήριο ρούχων

Σε όλους έχει συμβεί να βάλουμε ένα πλυντήριο ρούχων και να βγεί ένα μπλουζάκι άλλο χρώμα. Όπως επίσης κάποια ρούχα βγάζουν περισσότερο χρώμα από κάποια άλλα. Γι αυτό τον λόγο είναι απαραίτητη η χρωμοπαγίδα στα σημερινά πλυντήρια διότι οι νοικοκυρές δεν πλένουν πλέον στο χέρι και οι νέοι- εργένηδες, φοιτητές- πετάνε όλα τα ρούχα μαζί στον κάδο.Σας έχω λοιπόν μια ιδέα για diy χρωμοπαγίδα. Το κόστος της χρωμοπαγίδας δεν είναι μεγάλο, του εμπορίου όμως είναι μιας χρήσης και μπορεί καμιά φορά να έχετε ξεχάσει να αγοράσετε και να θέλετε οπωσδήποτε να βάλετε πλυντήριο. Με αυτόν τον τρόπο και θα μειώσετε το κόστος του σούπερ μάρκετ και θα κερδίζετε χρόνο από το να ξεχωρίζετε τα ρούχα.

Υλικά: 
θα χρειαστείτε παλιές λευκές πετσέτες, 
1 κ.γλυκού μαγειρική σόδα και 1 φλ. ζεστό νερό.

Μέσα σε μια λεκάνη ανακατέψτε τη σόδα και το νερό. Βάλτε μέσα στο μείγμα την πετσέτα και αφήστε την να απορροφήσει το μείγμα καλά. Στραγγίξτε την καλά και αφήστε την να στεγνώσει. Είναι έτοιμη για χρήση.

Αν θέλετε να την ξανά χρησιμοποιήσετε βουτήξτε την ξανά στο μείγμα και αφήστε την να στεγνώσει πριν ξανά χρησιμοποιηθεί.

Tip: Για να μην ξεθωριάζουν τα χρώματα των ρούχων σας προσθέστε 1 κ.σ. πιπέρι στη θήκη του πλυντηρίου που βάζετε το απορρυπαντικό και προσθέστε κανονικά το απορρυπαντικό. Πλύνετε κανονικά τα ρούχα σας με κρύο νερό και το αποτέλεσμα θα είναι τέλειο.