Κάνε Το Μόνος - DIY: 5 tips για να διώξω τη μυρωδιά στα πλαστικά τάπερ

Τρίτη 11 Ιουλίου 2017

5 tips για να διώξω τη μυρωδιά στα πλαστικά τάπερ

Στο σπίτι για την αποθήκευση τροφίμων ή φαγητού που περίσσεψε η αλήθεια είναι ότι προτιμώ τα γυάλινα δοχεία. Ωστόσο τα πλαστικά τάπερ βολεύουν γιατί είναι ελαφρύτερα, άρα μεταφέρονται ευκολότερα και φυσικά δεν σπάνε. Έχουν όμως αυτό το κακό να τραβάνε τις μυρωδιές από ό,τι είχαν μέσα. Και είναι δύσκολο να απομακρύνεις αυτές τις μυρωδιές μόνο με απλή σαπουνάδα.

Πως καθαρίζω σωστά τα πλαστικά τάπερ

1) Πλύσιμο στο χέρι
: Πριν πλύνετε τα πλαστικά τάπερ σιγουρευτείτε ότι είναι ασφαλή να μπουν στο πλυντήριο πιάτων. Δυστυχώς δεν είναι όλα. Αλλά και πάλι τα πλαστικά σκεύη πολλές φορές βγαίνουν από το πλυντήριο με στίγματα, υπολείμματα τροφών και μυρωδιά απορρυπαντικού. Το ιδανικότερο είναι το πλύσιμο αυτών των σκευών στο χέρι με ένα σφουγγαράκι και μπόλικη σαπουνάδα. Σημαντικό επίσης είναι να χρησιμοποιήσετε κατά το πλύσιμό τους πολύ ζεστό νερό, τόσο όσο βέβαια αντέχουν τα χεράκια σας. Τέλος σκουπίστε με πετσέτα που δεν αφήνει χνούδια κι αποθηκεύστε.

2) Με σόδα φαγητού:
Είχατε αποθηκεύσει φαγητό με σάλτσα ντομάτας μέσα στο τάπερ; Ούτε το σαπούνι ούτε το ζεστό νερό είναι αρκετά. Ρίξτε μια γενναία ποσότητα μαγειρικής σόδας μετά το σαπούνισμα, αφήστε να κάτσει όσο γίνεται περισσότερο και ξεπλύντε.

3) Με λεμόνι:
Αντί για σόδα δοκιμάστε λεμόνι. Σαπουνίστε το τάπερ, κόψτε μία λεμονόκουπα και τρίψτε μέσα κι έξω. Στύψτε το χυμό του λεμονιού κι αφήστε 1 ώρα. Κατόπιν ξεπλύντε με νερό.

4) Βγάλτε τα στον ήλιο:
Ένας άλλο εύκολος τρόπος για να απαλλαγείτε από ανεπιθύμητες οσμές, στίγματα ή θαμπάδα στα πλαστικά φαγητοδοχεία είναι να τα αφήσετε λίγα λεπτά έξω στον ήλιο. Ο ήλιος θα λειτουργήσει ως φυσικό λευκαντικό.

5) Κλείστε μέσα εφημερίδες:
Λειτουργεί εξίσου αποτελεσματικά. Τσαλακώστε ένα φύλλο εφημερίδας, αφήστε το 30 λεπτά στο εσωτερικό του τάπερ και κατόπιν πλύντε με υγρό πιάτων. Λιπαρότητα και μυρωδιά εξαφανίζονται.

Extra tips για τα πλαστικά τάπερ

Τα πλαστικά δεν έχουν μεγάλη διάρκεια ζωής. Αν παρατηρήσετε γδαρσίματα, θαμπάδα ή άλλες αλλοιώσεις καλύτερα να τα αντικαταστήσετε με καινούρια. Τα παλιά, προκειμένου να μην τα πετάξετε, μπορείτε να τα αξιοποιήσετε για την αποθήκευση εργαλείων, υλικών χειροτεχνίας κτλ.

Για μακρά αποθήκευση στο σπίτι προτιμήστε το γυαλί, το οποίο είναι ως υλικό χημικά αδρανές και δεν επηρεάζεται από τη θερμοκρασία των τροφίμων. Επίσης καθαρίζεται ευκολότερα.
Εάν σας άρεσε αυτό το άρθρο μην ξεχνάτε να κάνετε μια κοινοποίηση....μοιραστείτε το!
Για περισσότερο Κάνε Το Μόνος - DIY κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Twitter για να μαθαίνετε όλα τα νέα .