Κάνε Το Μόνος - DIY: 16 έξυπνα κόλπα στην κουζίνα!

Κυριακή 19 Απριλίου 2015

16 έξυπνα κόλπα στην κουζίνα!


Οι περισσότερες από εμάς περνάμε το μεγαλύτερο μέρος του ελεύθερου χρόνου μας μέσα στην κουζίνα. Μήπως ξαφνικά έχετε μια έλλειψη ή θα θέλατε να μάθετε έξυπνες λύσεις φαγητού ή αποθήκευσης ή ακόμα και παρασκευής κάποιων γρήγορων επιδορπίων και πολλές φορές αντιμετωπίζετε κάποια δυσκολία και δεν μπορείτε να σκεφτείτε κάτι που να σας λύσει τα χέρια;

Επειδή όμως κάθε λεπτό της ζωής μας είναι πολύτιμο, βρήκαμε για εσάς, τέλεια μαγειρικά tips για την κουζίνα που θα σας εκπλήξουν και που θα σας λύσουν τα χέρια.
1. Αν ξεμείνατε από ζάχαρη Πολτοποιήστε ένα ψημένο μήλο και λύσατε το πρόβλημα


2. Νούντλς από κολοκυθάκια (zoodles) Είναι πιο υγιεινά από τα ζυμαρικά και ιδανικά για δίαιτα. Χρησιμοποιείστε έναν παρόμοιο κόφτη και δημιουργείστε νόστιμα πιάτα.


3. Πως δεν θα χυθεί το νερό που έβρασε; Όσο βράζει το νερό, τοποθετήστε ένα ξύλινο κουτάλι κατά μήκος της κατσαρόλας. Αυτό κρατάει το νερό απ' το να ξεχειλίσει.


4. Ξυλάκι γιαούρτι Αγοράστε ένα πακέτο γιαουρτάκια, τοποθετήστε ξυλάκια για παγωτό στις κλειστές συσκευασίες γιαουρτιού και βάλτε τα να παγώσουν. Θα έχετε τα πιο εύκολα, πιο υγιεινά παγωτά ξυλάκια.



5. Πώς να μάθετε εάν ένα αυγό είναι φρέσκο Εάν δεν είστε σίγουροι αν τα αυγά σας είναι ακόμα καλά, χρησιμοποιείστε αυτό το εύκολο τέχνασμα! Βάλτε το αυγό στο νερό. Εάν το αυγό βουλιάζει, είναι πολύ φρέσκο. Εάν το ένα άκρο του αυγού επιπλέει ελαφρώς, τότε είναι ακόμα καλό, αλλά όχι τόσο φρέσκο. Εάν το αυγό επιπλέει, είναι χαλασμένο και δεν πρέπει να καταναλωθεί.


Έξυπνα μαγειρικά κόλπα που θα σας ενθουσιάσουν! - Εικόνα0

6. Φρέσκα Βότανα σε παγάκι ελαιόλαδου Μην αφήνετε τα φρέσκα μυρωδικά να πάνε χαμένα Ψιλοκόψτε τα και τοποθετήστε τα σε μια παγοθήκη με ελαιόλαδο. Όταν θα χρειαστείτε ξανά βότανα, δεν θα χρειαστεί να πάτε να αγοράσετε. Βγάλτε το παγάκι σας απ'την κατάψυξη και ρίξτε το στην κατσαρόλα. Αποφύγετε όμως το σκόρδο αν δεν σκοπεύετε να το χρησιμοποιήσετε μέσα σε μια εβδομάδα ή δύο. Το σκόρδο περιέχει τα βακτήρια Clostridium botulinum που αναπτύσονται σε λάδι.Φτιάξτε τις 2-3 πιο αγαπημένες σας σάλτσες και βάλτε τις στην κατάψυξη ώστε να μη χάσετε χρόνο την επόμενη φορά που θα τις χρειαστείτε.





7. Κόψτε τροφές με νήμα Χρησιμοποιήστε άοσμο οδοντικό νήμα για να κόψετε μαλακές τροφές, όπως τα κέικ και τα τυριά.




8. Διατηρείστε φρέσκο το μαρούλι και τα λαχανικά για σαλάτα
Πλύνετε, στεγνώστε τα και χωρίστε τα σε μερίδες μέσα σε πλαστικές σακούλες. Φυσήξτε μέσα και κλείστε τις καλά. Θα διαρκέσουν περισσότερο και εσείς θα έχετε ήδη μοιρασμένη σαλάτα κι έτοιμη για σερβίρισμα. Απλά βεβαιωθείτε ότι είναι στεγνά όταν τα βάζετε σε σακουλάκια.


Ή διατηρήστε φρέσκο το μαρούλι σας, τοποθετώντας απλώς μέσα στην σακούλα τροφίμων λίγο χαρτί κουζίνας.


9. Κατεψυγμένα Σταφύλια!! Για να διατηρήσετε το κρασί σας δροσερό, χωρίς χάσει τίποτα από τη γεύση και το άρωμά του, βάλτε στα ποτήρια σταφύλια κατευθείαν απ' την κατάψυξη. Λευκά σταφύλια για το λευκό κρασί και κόκκινα σταφύλια για το κόκκινο κρασί.


10. Χυμώδη λεμόνια!! Πριν κόψετε τα λεμόνια και τα λάιμ, κυλήστε τα στον πάγκο με την παλάμη σας, εφαρμόζοντας ελαφρά πίεση. Αυτό θα τα κάνει πιο ζουμερά.



11. Ο πιο πρωτότυπος τρόπος για να καθαρίσετε τα κεράσια σας. Θα χρειαστείτε μόνο chopsticks!

12.Και ιδού ο πιο γρήγορος τρόπος να ξεφλουδίσεις και ταυτόχρονα να κόψεις ένα αβοκάντο.


13.Tραγανά tacos στο φούρνο; Γιατί όχι!


14. Πώς θα κρατήσετε τις μπανάνες σας φρέσκες για περισσότερο; Τυλίγοντας τα κοτσάνια με λίγη πλαστική μεμβράνη. Τόσο απλά!


15. Το πιο τέλειο κόλπο για να ζεστάνετε δύο πιάτα φαγητό την ίδια στιγμή (για να μην τσακώνεστε ποιος θα φάει πρώτος).


16. Θέλετε να κόψετε πολύ λεπτές λωρίδες κρεμμυδιού; Χρησιμοποιείστε τον αποφλοιωτή πατάτας.


Εάν σας άρεσε αυτό το άρθρο μην ξεχνάτε να κάνετε μια κοινοποίηση....μοιραστείτε το!
Για περισσότερο Κάνε Το Μόνος - DIY κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Twitter για να μαθαίνετε όλα τα νέα .